Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Καταδικάστηκαν οι στρατιώτες που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό - Ζήτησαν συγγνώμη

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο στα Γιάννενα, εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου, από στρατιώτες σε φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή και ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Όλοι τους είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
Η συγγνώμη
Μετά τον σάλο και τη δικογραφία σε βάρος τους, οι φαντάροι που βασάνισαν τον σκύλο σε στρατόπεδο στην Κόνιτσα εμφανίστηκαν με γραπτή δήλωση και ζήτησαν «συγγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη τους.
Ανέφεραν ότι πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους. Μάλιστα, όπως λένε δεν είχαν καμία πρόθεση να κακοποιήσουν το ζώο!
Πράγμα βέβαια που διαψεύδει το σοκαριστικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.